Your Cart

Your cart is currently empty

De finishing touch van de proeverij: de hapjes.

De keuze van de hapjes is gemaakt door Charles, het blijft dus een persoonlijke keuze en zoals u weet zegt Charles altijd:”Iedereen proeft weer iets anders, dat blijft zeer individueel”. Dus mix gerust naar hartelust, of misschien bent u het wel 100% eens met de keuze van de whiskyspecialist 😉 En zorg in ieder geval voor voldoende water voor naast de whisky en stokbrood om de smaakpapillen te neutraliseren.

  1. De Fercullen: Dennennaalden, marmelade, sap van eikenhout. Verder witte en bruine kruiden, lychees en rode bessen. De afdronk is “Hot & Spicy” met bevredigend donker fruit. Stokbrood of toast met sinaasappelmarmelade.

2. De Granary : Geuren en smaken van o.a. donkere karamel, Werther’s Echte, melkchocolade , koffie met melk en bijenwas. De smaken zijn rijk en tongstrelend met een stevige basis van pittige kruiden in combinatie met eikenhout, chocolade en karamel met weer die koffietonen.De afdronk is heerlijk en rijk met de perfecte combinatie van verwarmende kruiden,chocolade en toffee.  Donkere chocolade met zout en evt. peper, bv de groene Tony Chocolony of de Zeezout met caramel van Lindt.

3.De Inchgower: Neus: amandelen, vers hooi, citrus en vanille . Smaak: appelbloesem, witte chocolade, pruim/perzik. Afdronk: citrusgranola Hiervoor koos Charles de gewaagde combinatie van Kletskop met geitenkaas, honing en een beetje tijm. We zijn benieuwd wat u er van vindt.

4.De Bunnahabhain: Neus: Heerlijk geuren van appels, leer, druiven, sinaasappels en eikenhout. Smaak: Rijk krachtig met meer smaakvol fruit en een pufje rook op de achtergrond. Afdronk: Medium en zeer smaakvol. Ibericoham met een dip van goede balsamico-azijn en voor de vegetariërs: matured scottish cheddar met balsamico-azijn

5.De Lochranza: Neus: Cola snoepjes en gemberkoekjes. Zeezout en zwarte peper. Daarna rozijnen en sinaasappel.
Smaak: Prachtig mondgevoel met olijfolie, zeewier, marmelade, witte peper en sultana’s.
Afdronk: Lang en blijvend met geroosterde amandelen en bruine suiker.  De gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus waarvan u het recept in het vorige nieuwsbericht kunt vinden. Voor de vegetariërs: gebruik vegagehakt of gebakken portobello’s .Of volg het in het vorige nieuwsbericht beschreven recept van de portobello’s met geitenkaas en honing.https://onlinewhiskybestellen.nl/online-whisky-proeverij-recept-van-charles-behorend-bij-fles-5-ballen-en-vegetarische-optie-gevulde-portobellos/

6.De Bowmore: Neus: Droog en assig met een vleugje turf en rook, naast het typische maritieme karakter. Veel citrus invloeden met toffee, honing en lavendel.
Smaak: Meer zoet dan in de neus, met karamel en aardbeien , bedekt met pure chocolade. Op de achtergrond een hint van gerookte noten en zeezout.
Afdronk: Heerlijk gebalanceerde zoetheid en rook met een vleugje zwarte bessen en pruimen. Stilton met mangochutney.

2 Comments
Hansje

maart 14, 2021 @ 19:35

Reply

Dit klinkt heerlijk! Wij hebben er zin in!

Charles Snel

maart 14, 2021 @ 23:13

Reply

Hi Hansje wij ook !

Leave Comment