Your Cart

Your cart is currently empty

Whiskylabels deel 2

Blackadder

List, bedrog ,uitgehuwelijkte maagden en vervaarlijke rotsen.

De naam Blackadder komt van de Blackadders Clan, die in de 15e en 16e eeuw de zuidoost grensstreek tussen Engeland en Schotland onveilig maakte.

De basis van de Blackadders was Berwick-upon-Tweed. James II van Schotland schonk hen dat stuk land uit dank voor hun gevechten tegen de Engelsen. In 1518 raakten zij hun grondgebied weer kwijt aan de clan Home die op slinkse, gewelddadige wijze de Blackadders had bestreden en uiteindelijk via een gedwongen huwelijk van twee zeer jonge Blackadderdochters , Beatrix en Margaret, met even zo jonge Homezonen , John en Robert, het grondgebied van de Blackadders in bezit kreeg. In de 17e eeuw koos de Home clan opnieuw de juiste kant in een oorlog om de troon en het land is in hun bezit gebleven.

Vanuit de naam “Blackadder" , waarvan we een afbeelding zien op de doos van bv The old man of Hoy ( waarover later) is het niet zo’n grote stap naar : red snake , black snake en zelfs chimera ( met de kop van een leeuw, lichaam van een geit en de staart van een slang.)

The old man of Hoy : Als je naar Orkney vaart en je komt bij de haven van Kirkwall bay, dan kom je langs een eilandje met rotsen, de hoogste smalste rots is ‘The old man of Hoy" : 137 meter rood zandsteen, één van de hoogste zogenaamde zeestapels van het Verenigd Koninkrijk, als je daaraan voorbij bent, ben je in de baai van Kirkwall bay en veilig voor de stormen en de zee.

We kunnen wel zeggen dat de etiketten van Blackadder mooie verhalen vertellen. Hun whisky’s zijn minstens zo spannend. Kom en proef !

https://onlinewhiskybestellen.nl/?s=blackadder&post_type=product

 

 

Leave Comment