Your Cart

Your cart is currently empty

nieuwe whisky van een ambachtelijke distilleerderij

Lochlea Farm is de boerderij waar Robert Burns is opgegroeid.

(Kent u Robert Burns’ verhaal al ? Zo niet, lees het in een vorige blog: https://onlinewhiskybestellen.nl/burns-night/ )

Op Lochlea Farm is 5 jaar geleden een distilleerderij gebouwd waarvan, voordat in augustus 2021 de eerste geruchten de ronde deden over een nieuwe distilleerderij in Ayrshire, niemand ooit had gehoord.

Lochlea Distillery is een kleine distilleerderij die alles in eigen beheer doet. Van het zaaien van de gerst, tot het mouten ,distilleren en laten rijpen van de whisky in de vaten. Alles gebeurt in eigen beheer. De distilleerderij is dan ook totaal onafhankelijk.

Nadat Malcolm Rennie (voormalig Ardbeg, Kilchoman, Annandale) de productie in de eerste jaren voor zijn rekening nam, is hij onlangs opgevolgd door John Campbel, die maar liefst 25 jaar de leiding had van Laphroaig op Islay. Zowel Malcolm als John zijn grootheden in de Schotse whiskyindustrie, wat natuurlijk veel zegt over Lochlea.

En nu is er dan de allereerste botteling van de Lochlea Distillery. Gebotteld in een speciaal voor Lochlea ontworpen prachtige fles met de bandensporen van de trekkers die het land bewerken en de gerst planten en oogsten in het glas geslepen.

Helaas zijn er maar weinig flessen van dit eerste distillaat gebotteld, dus we wachten ongeduldig op de volgende editie.

Leave Comment